Informatie voor ouders

Allemaal de vlag uit!!!

De intocht van de Sinterklaas is een feestelijke gebeurtenis. Het zou leuk zijn als de bewoners van Heemskerk ook de vlag uitsteken. Vooral de mensen die langs de route wonen die Sint te paard aflegt, kunnen er op deze manier voor zorgen dat Heemskerk feestelijk versierd is.

Kom vroeg naar het centrum

Omdat er grote drukte wordt verwacht in Heemskerk tijdens de intocht, is het aan te raden om al vroeg richting centrum te komen.

• De winkels in het centrum zijn vanaf 12.00 uur open.
  • Rond om het centrum zijn gratis parkeerplaatsen.

Kies een goede plaats

Op de dag van de intocht zijn veel mensen in touw om het feest goed te laten verlopen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat ouders goed op hun kinderen letten. Blijf achter de hekken, ga niet duwen en attendeer mensen op vervelend gedrag.

Verder is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de plaats langs de route waar je Sinterklaas wilt zien. Op een goede plek kan je alles zien en mooie foto's maken.

Kinderen eerste rang

Het Sinterklaasfeest is een feest voor kinderen. In de praktijk wil het echter nog wel eens voorkomen dat de volwassenen vooraan staan en de  allerkleinsten helemaal niets kunnen zien. Probeer er op te letten dat je niet precies voor kleine kinderen gaat  staan. Ga een stapje naar achter, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van de komst van de goedheiligman.

Terug naar de informatie over de intocht